Weet jij wat voedingssupplementen zijn? Ze lijken wel heel erg op medicijnen hè, maar dat zijn het dus niet! Zo nu en dan komt het weer in het nieuws. Wel of geen voedingssupplementen. Maar wat zijn voedingssupplementen nu eigenlijk precies en waarom zou je ze überhaupt gaan slikken.
In deze video geef ik antwoord op die vraag en aan het eind van de video heb ik een vraag voor jou!

Gebeurtenissen in je jeugd zijn de bakermat voor faalangst. En deze gebeurtenissen kunnen natuurlijk ook op school plaatsgevonden hebben. Bijvoorbeeld... Je ging stotteren toen je een spreekbeurt had. Je kreeg een blos op je wangen toen je een beurt kreeg. Of de hele klas ging lachen toen je het antwoord op de vraag niet wist.
In deze video vertel ik hoe je snel en effectief van je faalangst af kunt komen. Zonder faalangsttraining! Het is heel eenvoudig en je kunt het zelf leren.

Ik was 28 jaar. Graatmager, somber en gedesillusioneerd. Mijn relatie van zeven jaar was geëindigd. Ik wilde nooit meer een man. Maar ik wilde ook niet voelen en werkte me kapot. In mijn werk als verpleegkundige kreeg ik veel complimenten. Ik was een goeie pleeg. Maar oh...wat verlangde ik ook naar wat warmte en zorg voor mij.
Een patiënt zei iets tegen mij wat mijn leven zou veranderen.

Wat zou jij tegen me zeggen als ik je zou voorstellen om een online sessie te doen met videobellen. Ik hoor namelijk vaak het volgende: "Online sessie. Achter de laptop bedoel je. Ach nee joh, dat is niks voor mij. Ik wil tegenover iemand zitten in zo'n sessie. En trouwens, het is me ook veel te ingewikkeld. Ik ben niet zo van de computers". Het is natuurlijk het allerfijnste om om in een sessie echt tegenover iemand te zitten. Maar soms is een online sessie een uitstekend alternatief. En het is helemaal niet moeilijk.
Ik ben Bregtje de Boer en ik help mensen die kampen met geestelijke en/of lichamelijke klachten, snel en effectief te herstellen door lichaam en geest samen te pakken in de therapie.

In deze tijd, de Coronatijd, hoor ik regelmatig mensen zeggen: "Het Coronavirus heeft me helemaal klem gezet". Ja, of iets van die strekking. We herkennen dat natuurlijk allemaal wel een beetje, maar ik denk, ik moet het er toch maar eens over hebben, want dat is helemaal niet nodig! Juist in deze tijd heb je de gelegenheid om je problemen onder de loep te nemen en aan te pakken. "Ja, je hebt makkelijk praten Bregtje, maar hoe dan?" Dat hoor ik je denken. Daarom heb ik een eenvoudige tip voor je in deze video.

Wat heeft een trauma eigenlijk met zelfvertrouwen te maken? 

Heb je iets heel erg naars meegemaakt en heeft dat een grote impact op jou gehad, dan merk je dat je daarna heel anders kijkt naar jezelf en de wereld om je heen. Dat is niet gek. Als reactie op dat nare wat je hebt meegemaakt kun je erg onzeker worden. Want blijkbaar ben je niet in staat geweest om het onheil af te wenden. Dit is de derde video in de serie van vijf over weinig zelfvertrouwen en onzekerheid.

Mensen vragen mij: "Hoe krijg ik nu meer zelfvertrouwen?"
Je twijfelt aan alles van jezelf en dat maakt je diep ongelukkig en boos. Maar wist je dat je juist die boosheid nodig hebt om meer zelfvertrouwen te krijgen?
Dit is de vierde video in de serie van vijf over weinig zelfvertrouwen en onzekerheid. Wil je meer over dit onderwerp weten, kijk dan ook even naar die andere video's.

Heb je een angstig, onzekere ouder/opvoeder dan is je voorbeeld: ik ben niet belangrijk, ik stel niks voor. Een ander is altijd beter, leuker, mooier en slimmer dan ik. Wellicht heb je dit beeld gekopieerd en ben je er in gaan geloven. Maar stel nu je zelfbeeld bij en kijk naar deze tweede video in een serie van vijf over weinig zelfvertrouwen en onzekerheid.

Worstel jij ook zo met gevoelens van onzekerheid.
En ben jij ook zo jaloers op de mensen die vol zelfvertrouwen door het leven lijken te gaan?
Begrijp je maar niet waarom jij dit niet voor elkaar krijgt? Leer dan te begrijpen waarom het zo lastig is om meer zelfvertrouwen te krijgen.

En daar zit je samen met het feit, dat een van jullie tweeën verliefd is op een ander.
Alles in de war. Alles op de kop.

De buitenwereld...die weet het wel. Er moet zo snel mogelijk een oplossing komen. Mensen kunnen niet zo lang verdriet aanzien. En mensen willen weer ook weer door met hun eigen leven. Maar……is dat wel werkelijk wat er gevraagd wordt? Een snelle oplossing……

De vraag is hier: hoe zit het met de ziel van de relatie.

Mijn partner is verliefd op een ander. Wat nu?

Uiteindelijk ben je er achter gekomen waar je al die tijd geen vinger op kon leggen. Waar je nooit aan hebt gedacht. Waar je diep van binnen bang voor was.
Je partner is verliefd op een ander. Wat dat met je doet, is met geen pen te beschrijven.

Deze video gaat over jou, wiens vertrouwde, bekende, veilige wereld uit elkaar is gespat.

Het is niet niks hè. De draaikolk van tegenstrijdige gevoelens als je verliefd bent op een ander.
Aan de ene kant ben je zo gelukkig en aan de andere kant zit je volledig klem. En niemand weet……
Daar gaat deze video over.

Heb je daar wel eens aan gedacht?
De oorzaak van je burn-outklachten zit in de darm.
Ik hoor je denken: “In de darm? Hoe kan dat dan?”
Even heel kort door de bocht zit het zo:
Onze darm is ons tweede brein.
Zit het daar niet goed, dan zit het in je brein ook niet goed.

Je droomt ervan om weer lekker fit en actief te zijn, maar wat je ook probeert, niks helpt.
Dit is de tweede video in de serie over burn-out.
In de vorige video ging het over inzicht krijgen in je manier van leven en het veranderen van ongezonde patronen.

Maar……. er is een saboteur. En daar móét ik je over vertellen!

Ik hoorde laatst iemand zeggen: “Het is hard werken om uit een burn-out te komen”.
Dat is raar… Je bent uitgeput en je moet hard werken…..om uit de uitputting te komen.
Toch wordt het wel zo gezien. Maar is dat wel zo?

In de komende serie van 3 video’s leg ik je uit dat dat niet nodig is. Een complete aanpak zorgt voor snel en goed herstel van lichaam en geest.