Individuele begeleiding

Misschien heb je al lezend zelf een keuze gemaakt uit een van de methodes. Misschien ben je daar bekend mee of heb je daar iets over gehoord. Maar methoden zijn er om de mens te dienen en niet andersom. Een mens is er niet bij gebaat om in een methode gepropt te worden. Het beperkt.

Want alles heeft met alles te maken. Zaken staan niet op zichzelf. Om die reden vlecht ik de methoden door elkaar. Ik speel ermee, steeds de samenstelling veranderend. Dat is door de jarenlange ervaring en kennis zo gegroeid. Intuïtief, met een luisterend hart en helder zicht. Zodat jij in korte tijd een transformatie doormaakt waar je je leven lang profijt van hebt.

Een transformatie betekent dat je je ergens uit bevrijdt. Wat dat ook maar mag zijn. Het gevolg is dat je toekomst anders wordt dan je verleden. Je verleden is niet weg, maar is geweest. Je ontwikkelt je naar de toekomst toe. Dat is een heel ander gevoel dan ergens in blijven hangen.

Ook al lijkt jouw situatie misschien op die van vele anderen, toch is jouw situatie uniek. Jouw geschiedenis is uniek. Jij bent uniek! Daarom doe ik een gedegen intake van twee gesprekken om jouw verhaal te horen. Is er iets wat je niet kunt vertellen of nog niet kunt vertellen, geef dat dan aan. Het is geen probleem.

Aan het eind van de intake vraag ik je een doelstelling te formuleren. Waar sta je en waar wil je naar toe. Deze doelstelling komt samen met andere afspraken op een overeenkomst te staan die we beiden ondertekenen. Na de intake werken we samen in de sessies om jouw doel te bereiken.

Hoeveel sessies er nodig zijn hangt af van je hulpvraag, je doelstelling, de problematiek en je persoonlijkheidsstructuur. Het gemiddelde ligt rond de vijf sessies.

Relatietherapie

Het begon allemaal zo mooi. Vol vertrouwen ga je trouwen of samenwonen. Maar soms lijkt het alsof je je vreselijk hebt vergist. Een periode van spanningen en onbegrip breekt aan en het tij lijkt moeilijk te keren. Onbewuste oorzaken, waar je geen zicht op hebt nemen uiteindelijk de regie.

Je probeert de relatie te repareren, maar het blijkt niet te werken en er komen nog meer conflicten die je niet meer begrijpt. Het zijn symptomen waarvan de oorzaak in de diepere lagen verborgen ligt.

Het is belangrijk je partner werkelijk te kunnen zien. Dat kan door je eigen emotionele ballast op te ruimen. Immers, als je niet meer kunt relateren is er sprake van projecteren. En dat wil je niet.

Door samen te kijken wat nu de échte oorzaak is en deze oorzaak weg te nemen, kun je in een relatie aan elkaar groeien en ontwikkelen. Ja, zo eenvoudig is het echt. Het zorgt voor reële verwachtingspatronen en autonomie binnen de relatie. Je wordt steeds meer wie je eigenlijk bent zonder dat al die oude angsten en pijnen meespelen. Je relatie wordt stabieler en hechter.

Het kan echter ook zijn, dat toch blijkt dat de liefde er niet meer is en er geen basis meer is om samen verder te gaan. Zelfs dan is het, zeker voor eventuele kinderen, fijn om in goede verstandhouding uit elkaar te gaan. Er is dan meer compassie en respect naar elkaar, wat de communicatie alleen maar ten goede komt.

Het klinkt misschien wat gek, maar ook in relatietherapie werk ik met beide partners apart in individuele sessies. Een koppel ontkoppel ik dus meteen bij aanvang van de therapie. En mocht het nodig zijn, dan stappen we in een sessie even gedrieën bij elkaar. Door apart te werken kun je zelf een transformatieproces doormaken, zodat je niet langer kijkt door de ogen van je geschiedenis. Snel en doeltreffend.

Wil jij graag komen, maar je partner wil niet, dan is dat ook geen probleem. Zelfs als één van tweeën komt verandert alles in de relatie.

Je partner komt niets van jou en de inhoud van de sessies te weten. Ik heb beroepsgeheim en ben daar erg in getraind. Daarnaast gaat het ook niet over goed of fout, dat is in deze setting niet interessant. Het gaat over jouw proces, jouw ontwikkeling en transformatie en hoe jij met nieuwe ogen naar dezelfde situatie gaat kijken. Je zult merken dat er thuis dingen veranderen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen.