Toen ik bij Bregtje kwam wist ik even niet meer wat ik met mezelf aan moest. Ik had veel last van somberheid, laag zelfbeeld en strafte mezelf, zonder dat ik eigenlijk begreep waarom dingen die voor anderen 'normaal' waren, mij nooit leken te lukken.
In de sessies met Bregtje voelde ik me echt gezien. Er werd tijd genomen om mij en mijn verhaal te leren kennen. Daardoor kon er passende hulp geboden worden. En konden we aan de slag met dat ik mezelf beter kon gaan leren begrijpen en opruimen van emotionele rommel.
Dankzij Bregtje zijn de gebeurtenissen waar eerst veel lading op zat, nu makkelijk om over te praten. Ook heb ik mezelf beter leren begrijpen en kan ik daardoor met meer compassie naar mezelf kijken en mezelf (proberen) te geven wat ik nodig heb.

Ik kwam bij Bregtje als iemand die erg slecht in zijn vel zat en bijna alleen maar bezig was met dwang. Ik kon (sterke) emoties bijna niet meer ervaren; ik was verdoofd leek het wel. Dit beschermen van mezelf werkte averechts. En zo kwam ik met de simpele, maar voor mij ook zo gecompliceerde vraag: hoe kom ik van de dwang af?

Een totale uitputting van lichaam en geest. Dat is een burn-out. In deze video vertelt Anja hoe ze in 10 sessies volledig herstelde van een burn-out en hoe blij ze is met het resultaat. De eerste vijf sessies kwam ze wekelijks. Waarin we de stress op bepaalde thema's neutraliseerden. Daarna kwam ze om de twee en al snel om de drie maanden een half uur om de vooruitgang te evalueren. Anja had al snel het idee dat ze genoeg was opgeknapt. Dat kwam omdat ze zich al zo lang uitgeput had gevoeld. In de laatste maanden hebben we de puntjes nog op de i gezet. Wat was de oplossing? Kijk maar.

Toen ik de eerste keer bij Bregtje kwam was ik één hoop ellende. Ik kon alleen maar huilen. Ik had vier jaar lang een relatie met een narcist gehad. Deze relatie zat vol met leugens, bedrog en manipulatie en ik kon maar niet van hem loskomen. Hij beheerste mijn leven 24 uur per dag.
Mijn vraag was om weer emotioneel stabiel te worden. Bregtje heeft mij helemaal terug naar mezelf geholpen. Mij uit die emotie gehaald en laten nadenken met mijn hersenen. Zodat ik inzag wat hij met mij deed en waarom ik het toeliet.
Ook terug naar mijn jeugd waar ik kon zien waarom ik zo grenzeloos was geweest. Ik kan nu bezig zijn met mezelf en focussen op mijn toekomst. Als er wel iets vervelends gebeurt kan ik er makkelijker uitkomen en de energie bij mezelf houden. Ik ben eindelijk emotioneel stabiel.

Na jarenlang gevangen te hebben gezeten in een rollercoaster van emoties die veroorzaakt werden door een depressie uit het verleden, liepen de emoties mede door Corona familie onenigheden eind 2021 zo hoog op, dat ik bij de huisarts belandde. De huisarts adviseerde mij mijn hoofd op te ruimen en daarbij een psychotherapeut te kiezen waarbij ik mij op mijn gemak voelde.
Door te zoeken op EMDR-therapie kwam ik op de website 'Zien met nieuwe ogen' terecht. Het contact met Bregtje voelde meteen vertrouwd! Een kennismakingsgesprek was zo gepland. De zeer doeltreffende therapie van Bregtje heeft mij binnen twee maanden enorm geholpen, wat ik van tevoren niet had kunnen bedenken.
Mijn hoofd is nu opgeruimd en er is rust in mijn hoofd. Het is geweldig dat ik na al die jaren de heftige emoties die mijn hoofd beheersten kwijt ben. Van onzeker naar zelfverzekerd! Dit maakt het leven een stuk simpeler en aangenamer, ook voor mijn gezin.
Had ik Bregtje maar 10 jaar eerder ontmoet. Bregtje bedankt! Ik hoop dat je nog heel veel mensen op deze manier kan helpen. Dankzij jouw therapie zie ik nu met heel andere ogen naar mezelf!
Lieve groet, Evelien

Een interview met Bouwe, die na zes!! sessies verlost is van zijn jaren lange slaapproblemen en weer barstensvol energie zit.
Neem even de tijd en luister naar dit prachtige verhaal, waarin Bouwe zegt: "Het is een heel verrassend traject geweest eigenlijk".

Het aanpakken van de oorzaken van slaapproblemen helpt. Wat niet helpt is het bestrijden van de symptomen.
Oorzaken van slaapproblemen liggen vaak op het gebied van lichaam én geest.

Ik ben een man van 30 jaar en ik had afgelopen zomer alles voor elkaar. Een mooie vriendin, geregistreerd partnerschap, net een groot prachtig huis gekocht. Ook was financieel alles voor elkaar.
Toen we het samen hadden over kinderen krijgen, sloop er een bepaalde angst in mij.

Deze angst begon te groeien en te groeien. Niet alleen wilde ik op een gegeven moment geen kinderen meer, ik wilde ook de relatie met mijn vriendin niet meer. Het huis wilde ik niet meer, ik wilde het ALLEMAAL niet meer. Ik werd doodsbang voor DIE toekomst.

Ik wilde alleen zijn en ook dat beangstigde mij enorm. Het voelde alsof ik de juiste weg niet kon kiezen. Het enige was een lijdensweg, tenminste zo leek het. Ik was kwaad, bang en besluiteloos.
Via kennissen kwam ik bij Bregtje terecht, want ik vond dat ik hier wat aan moest doen, ook omdat het voelde als een oud patroon: relatie-breakup-eenzaam-relatie-breakup-eenzaam-enzovoort.

De sessies met Bregtje waren in het begin een beetje apart en ik was ook een beetje sceptisch, maar toen ik daar een keer doorheen prikte knapte ik enorm op. Ik raakte zoveel stress kwijt wat te maken had met een traumatisch verleden (waarvan ik dacht dat ik dat allang had verwerkt). En ik raakte niet alleen stress kwijt van vroeger, maar ook van nu!

Als me nu iets dwars zit gebruik ik Logosynthese. Ik heb dat bij Bregtje geleerd. Het dwarse gevoel, wat voorkwam uit angst, is weg.
Het klinkt gek, maar ik zou het echt iedereen aanraden!

Ik weet weer wat ik wil en waar ik naar toe wil. Zonder twijfel. En ik ben niet meer bang voor wat er gaat komen.

Dank zij Bregtje de Boer

Na omzwervingen in het reguliere en alternatieve circuit kwam ik bij Bregtje terecht. De huisarts schreef antidepressiva voor, maar een collega die een paar keer bij Bregtje was geweest knapte heel erg op en dat wilde ik ook. Ik gaf mezelf nog een laatste kans voordat ik daadwerkelijk medicijnen ging slikken en dat was lastig, want ik voelde me diep ongelukkig. Ik was een robot en kon niet meer voelen. Veel lichamelijke klachten ook en ik sliep erg slecht.
Omdat dit de zoveelste therapeut was waar ik naar toe ging, was ik eerst wel wat aarzelend. Mijn familie stond er niet achter en dat vond ik lastig, maar al snel ging ik de positieve effecten ervaren.
Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Bregtje en voelde me begrepen en gehoord. Meteen in het eerste gesprek liet ze me ervaren hoe het is als je emotionele lading op nare dingen neutraliseert. Er ging een wereld voor me open. Stap voor stap heb ik oude rommel opgeruimd en ik had geen idee dat me dat zo in de weg zat.
Mijn leven is heel erg veranderd. Ik sta stevig, overleg op tijd, durf keuzes te maken en mezelf op nummer één te zetten en dat is heerlijk. Na 52 jaar ben ik gaan leven i.p.v. overleven. Ik kan nu werkelijk een steun zijn voor anderen en dat heb ik altijd zo graag gewild. Ook ben ik weer aan de studie gegaan en zit in werkgroepen. En daarnaast kan ik me goed ontspannen thuis en gebruik ik helemaal geen medicatie. Ook niet de slaaptabletten die ik toch nog lang heb geslikt.

Mijn ervaring met Bregtje de Boer

In mijn leven is veel gebeurd. Ik heb heel veel verdriet gekend en heel veel tranen gehuild. Dit was een rugzak vol, die me erg belemmerde in mijn leven.
Een kennis vertelde van Bregtje en Logosynthese. Ik heb Bregtje toen een mail gestuurd en daarna hebben we een afspraak gemaakt. Logosynthese, had ik dat maar eerder geweten. Er gaat een wereld voor je open, onvoorstelbaar wat dat met je doet. Het geeft je weer de energie terug, de energie die ik in al dat verdriet had gestopt. Echt, het helpt!
Je stapt bij Bregtje binnen en je komt stralend weer naar buiten. Het slapen gaat ook veel ontspannender, ik rust veel beter uit. Ik ervaar het als een geschenk, dat Bregtje op mijn pad mocht komen. Ik nam na 5 sessies afscheid.

Bregtje is een open, eerlijke en lieve vrouw, die ook door wat ze zegt maakt, dat je een heel andere kijk op de dingen krijgt. Naast de Logosynthese kan dat ook nog eens verhelderend werken.
Ik zeg, een investering in en voor jezelf, een echte aanrader.

Een aantal jaren geleden ben ik veel te vroeg bevallen van onze drie kinderen. Ik kon dit geen plekje geven, ondanks dat ik dit wel heel graag wilde. Omdat ik hier last van had in het dagelijks leven, ben ik op zoek gegaan naar hulp. Ik kwam bij Bregtje terecht.
Al in de eerste sessie kwam ik bij een energieslopende gedachte, namelijk schuld. Ik had niet verwacht dat dit zoveel impact op mij had. Het overviel me, dat dit schuldgevoel na een aantal minuten geheel verdwenen was door de aanpak van Bregtje.
Hierna heb ik nog twee sessies gehad en mijn ervaring is, dat de energie die in de 'verkeerde' dingen is gaan zitten, los is gekomen. Het heeft bij mij een positieve kettingreactie veroorzaakt :-) Ik heb veel meer energie en ben erg gelukkig.
Dank je Bregtje!