Skip to main content
Slide background

ERVARINGEN

Ik strafte mezelf om te leren normaal te doen

Toen ik bij Bregtje kwam wist ik even niet meer wat ik met mezelf aan moest. Ik had veel last van somberheid, laag zelfbeeld en strafte mezelf, zonder dat ik eigenlijk begreep waarom dingen die voor anderen 'normaal' waren, mij nooit leken te lukken.
In de sessies met Bregtje voelde ik me echt gezien. Er werd tijd genomen om mij en mijn verhaal te leren kennen. Daardoor kon er passende hulp geboden worden. En konden we aan de slag met dat ik mezelf beter kon gaan leren begrijpen en opruimen van emotionele rommel.
Dankzij Bregtje zijn de gebeurtenissen waar eerst veel lading op zat, nu makkelijk om over te praten. Ook heb ik mezelf beter leren begrijpen en kan ik daardoor met meer compassie naar mezelf kijken en mezelf (proberen) te geven wat ik nodig heb.

In de ban van dwang

Ik kwam bij Bregtje als iemand die erg slecht in zijn vel zat en bijna alleen maar bezig was met dwang. Ik kon (sterke) emoties bijna niet meer ervaren; ik was verdoofd leek het wel. Dit beschermen van mezelf werkte averechts. En zo kwam ik met de simpele, maar voor mij ook zo gecompliceerde vraag: hoe kom ik van de dwang af?

Ervaringsverhaal herstellen van burn-out

Een totale uitputting van lichaam en geest. Dat is een burn-out. In deze video vertelt Anja hoe ze in 10 sessies volledig herstelde van een burn-out en hoe blij ze is met het resultaat. De eerste vijf sessies kwam ze wekelijks. Waarin we de stress op bepaalde thema's neutraliseerden. Daarna kwam ze om de twee en al snel om de drie maanden een half uur om de vooruitgang te evalueren. Anja had al snel het idee dat ze genoeg was opgeknapt. Dat kwam omdat ze zich al zo lang uitgeput had gevoeld. In de laatste maanden hebben we de puntjes nog op de i gezet. Wat was de oplossing? Kijk maar.

Relatie met een narcist

Toen ik de eerste keer bij Bregtje kwam was ik één hoop ellende. Ik kon alleen maar huilen. Ik had vier jaar lang een relatie met een narcist gehad. Deze relatie zat vol met leugens, bedrog en manipulatie en ik kon maar niet van hem loskomen. Hij beheerste mijn leven 24 uur per dag.
Mijn vraag was om weer emotioneel stabiel te worden. Bregtje heeft mij helemaal terug naar mezelf geholpen. Mij uit die emotie gehaald en laten nadenken met mijn hersenen. Zodat ik inzag wat hij met mij deed en waarom ik het toeliet.
Ook terug naar mijn jeugd waar ik kon zien waarom ik zo grenzeloos was geweest. Ik kan nu bezig zijn met mezelf en focussen op mijn toekomst. Als er wel iets vervelends gebeurt kan ik er makkelijker uitkomen en de energie bij mezelf houden. Ik ben eindelijk emotioneel stabiel.

Rust in mijn hoofd

Na jarenlang gevangen te hebben gezeten in een rollercoaster van emoties die veroorzaakt werden door een depressie uit het verleden, liepen de emoties mede door Corona familie onenigheden eind 2021 zo hoog op, dat ik bij de huisarts belandde. De huisarts adviseerde mij mijn hoofd op te ruimen en daarbij een psychotherapeut te kiezen waarbij ik mij op mijn gemak voelde.
Door te zoeken op EMDR-therapie kwam ik op de website 'Zien met nieuwe ogen' terecht. Het contact met Bregtje voelde meteen vertrouwd! Een kennismakingsgesprek was zo gepland. De zeer doeltreffende therapie van Bregtje heeft mij binnen twee maanden enorm geholpen, wat ik van tevoren niet had kunnen bedenken.
Mijn hoofd is nu opgeruimd en er is rust in mijn hoofd. Het is geweldig dat ik na al die jaren de heftige emoties die mijn hoofd beheersten kwijt ben. Van onzeker naar zelfverzekerd! Dit maakt het leven een stuk simpeler en aangenamer, ook voor mijn gezin.
Had ik Bregtje maar 10 jaar eerder ontmoet. Bregtje bedankt! Ik hoop dat je nog heel veel mensen op deze manier kan helpen. Dankzij jouw therapie zie ik nu met heel andere ogen naar mezelf!
Lieve groet, Evelien

Weg slaapproblemen. Interview

Een interview met Bouwe, die na zes!! sessies verlost is van zijn jaren lange slaapproblemen en weer barstensvol energie zit.
Neem even de tijd en luister naar dit prachtige verhaal, waarin Bouwe zegt: "Het is een heel verrassend traject geweest eigenlijk".

Het aanpakken van de oorzaken van slaapproblemen helpt. Wat niet helpt is het bestrijden van de symptomen.
Oorzaken van slaapproblemen liggen vaak op het gebied van lichaam én geest.