Skip to main content
Slide background

Werkwijze

Visie

In contact zijn met mijn cliënt is het belangrijkste in mijn werk. Luisteren met mijn oren en mijn hart. Pas dan kan er een goede samenwerking ontstaan om de oorzaak van de klachten op te sporen en op te lossen. In contact kunnen methodes pas dienstbaar zijn. Zonder contact is een methode leeg.

Lichaam en geest zijn verbonden met elkaar. Dat betekent dat er bij psychische klachten ook moet worden gekeken naar lichamelijk functioneren. Doe je dat niet, dan kun je als therapeut de plank flink misslaan. Het komt regelmatig voor dat de oorzaak van pschysche klachten in de biologie ligt of dat daar ondersteuning nodig is.

Wat je mag verwachten

Ik werk cliëntgericht. Aandacht, tijd en maatwerk staan hoog bij mij in het vaandel, naast kennis, persoonlijke ervaring met mijn methodes en levenservaring.

Ik heb vele opleidingen gevolgd, met als start psychologie. De opleidingen die volgden staan beschreven op pagina 'De therapeut'.

Werkwijze

Als je contact opneemt via e-mail of telefoon, maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek vertel jij over jouw situatie en waar je mee worstelt. Ik vertel vervolgens hoe een begeleidingstraject bij mij verloopt en beantwoord jouw vragen.

Besluit je na dit gesprek door te gaan dan wordt het kennismakingsgesprek verrekend als een eerste intakegesprek. Besluit je toch niet door te gaan om wat voor reden dan ook, dan kost dit kennismakingsgesprek je niets. Een intake is twee gesprekken.

Na het tweede intakegesprek vraag ik je een doelstelling te formuleren. Wat wil je bereiken bij mij. Deze doelstelling komt samen met andere afspraken op een overeenkomst te staan die we beiden ondertekenen. Daarna werken we samen om jouw doel te bereiken.

Hoeveel sessies er nodig zijn hangt af van je hulpvraag, je doelstelling, de problematiek en je persoonlijkheidsstructuur. Het gemiddelde ligt rond de vijf sessies.

Online sessies

Heb je veel reistijd om bij me te komen? Ben je ziek of durf je je huis niet uit? Denk dan aan online sessies. Het werkt prima en is erg eenvoudig. Ik stuur je een link via de mail. Als je daarop klikt kunnen we elkaar zien en spreken. Nodig voor jou is een plek met privacy en een goede internetverbinding.

"Mijn advies is, maak een afspraak en maak kennis met Bregtje de Boer. Haar manier van werken is heel plezierig. Helder, liefdevol en to the point. Je komt snel tot de kern en er verandert werkelijk iets in je leven. Ik zou het iedereen aan willen raden". (Vrouw, 50 jaar)

Relateren of projecteren

Het begon allemaal zo mooi. Vol vertrouwen ga je trouwen of samenwonen. Maar soms lijkt het alsof je je vreselijk hebt vergist. Een periode van spanningen en onbegrip breekt aan en het tij lijkt moeilijk te keren. Onbewuste oorzaken, waar je geen zicht op hebt nemen uiteindelijk de regie.

Je probeert de relatie te repareren, maar het blijkt niet te werken en er komen nog meer conflicten die je niet meer begrijpt. Het zijn symptomen waarvan de oorzaak in de diepere lagen verborgen ligt. Het is belangrijk je partner werkelijk te kunnen zien. Dat kan door je eigen emotionele ballast op te ruimen. Immers, als je niet meer kunt relateren is er sprake van projecteren. En dat wil je niet.

Door op zoek te gaan naar wat nu de werkelijke oorzaak is en deze oorzaak weg te nemen, kun je in een relatie aan elkaar groeien en ontwikkelen. Ja, zo eenvoudig is het echt. Het zorgt voor reële verwachtingspatronen en autonomie binnen de relatie. Je wordt steeds meer wie je eigenlijk bent zonder dat al die oude angsten en pijnen meespelen. Je relatie wordt stabieler en hechter.

Het kan echter ook zijn, dat toch blijkt dat de liefde er niet meer is en er geen basis meer is om samen verder te gaan. Zelfs dan is het, zeker voor eventuele kinderen, fijn om in goede verstandhouding uit elkaar te gaan. Er is dan meer compassie en respect naar elkaar, wat de communicatie alleen maar ten goede komt.

In een relatietherapie werk ik graag met beide partners apart in individuele sessies. Door apart te werken kun je zelf een transformatieproces doormaken, zodat je niet langer kijkt door de ogen van je geschiedenis. Snel en doeltreffend. En het kan zijn dat lichamelijke oorzaken een rol spelen in de relatieproblemen zonder dat je dat door hebt. In dat geval is het ook handig om individueel te werken.

Wil jij graag komen, maar je partner wil niet, dan is dat ook geen probleem. Zelfs als één van tweeën komt verandert alles in de relatie.

Je partner komt niets van jou en de inhoud van de sessies te weten. Ik heb beroepsgeheim en ben daar erg in getraind. Daarnaast gaat het ook niet over goed of fout, dat is in deze setting niet interessant. Het gaat over jouw proces, jouw ontwikkeling en transformatie en hoe jij met nieuwe ogen naar dezelfde situatie gaat kijken. Je zult merken dat er thuis dingen veranderen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen.

"Ik ontdekte dat hij een ander had en was er helemaal kapot van. Praten hielp niet en we hadden heftige ruzies, die ook wel uit de hand liepen. Bregtje heeft mij vooral leren zien met andere ogen en heeft mij enorm geleerd mijn grenzen aan te geven. Mijn man heeft geleerd om te durven voelen. We zijn nu een stabiel gezin en wij weten nu als man en vrouw wat we aan elkaar hebben". (Vrouw, 45, jaar)