Skip to main content

Lage rugpijn door parasieten

Heb je al jaren lang last van lage rugpijn, dan kan dat flink je leven vergallen. En je hebt er vast al van alles aan gedaan om daar vanaf te komen.
Maar stel nu...dat de oorzaak van die rugpijn in je darmen zit. Dan zoek je dus steeds op de verkeerde plek! In deze video vertel ik over darmproblemen door parasieten. Een van de oorzaken van lage rugklachten.

Opgeblazen darmen en winderigheid geven soms een zeurende of stekende buikpijn. En als dat jaren voortduurt kan het ook de oorzaak zijn van chronische lage rugklachten. Eencellige parasieten in je darm kunnen de oorzaak zijn van een geïrriteerde darm. En het wordt van kwaad tot erger. En dat wil je niet 'van kwaad tot erger'. Je wilt gewoon van je rugklachten af! We gaan nu even naar binnen, zodat ik je kan laten zien, hoe het kan dat darmproblemen lage rugklachten kunnen veroorzaken.

Dit is een zeer eenvoudige tekening. Met daarin de schedelholte, de borstholte...dit is de bekkenholte. En dit...dit is de buikholte met daarin de darmen. Opgezwollen en geïrriteerde darmen oefenen druk uit op het ruggenmerg in het onderste deel van de ruggengraat, waardoor lage rugpijn kan ontstaan. Maar hoe weet je nu dat de parasieten de oorzaak zijn van jouw lage rugpijn.

Eencellige parsieten kun je namelijk met het blote oog niet zien. Misschien heb je al wel diarree of brijige ontlasting. Winderigheid of een opgeblazen buik na het warm eten. Misschien ook een beetje buikpijn... Of je hebt wat slaapproblemen, last van somberheid, kort lontje... Weet je, het hoort er allemaal bij.
Om die eencellige parasieten op te sporen is het nodig de ontlasting te onderzoeken op het DNA wat deze parasieten achterlaten.

Parasieten kunnen jarenlang in je darmen parasiteren. En ze nemen echt alle tijd om zich te vermeerderen en om je darmslijmvlies te beschadigen. Dat betekent dat je deze ziekteverwekkers moet uihongeren en uitroeien en dat doe je met een suikervrij en zetmeelarm dieet. Daarnaast is darmherstel ook heel belangrijk met gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Ondersteunende voedingssupplementen zijn hierin onmisbaar!

Parasieten kunnen in de loop der jaren heel veel verzieken. Het uitroeien ervan doet echter alle klachten verdwijnen.
Wil je hier nu meer over weten, neem dan even contact met me op. Vind je deze video interessant, geef het dan even een duimpje.
Tot de volgende keer!