Skip to main content

De perfecte oplossing voor faalangst

Gebeurtenissen in je jeugd zijn de bakermat voor faalangst. En deze gebeurtenissen kunnen natuurlijk ook op school plaatsgevonden hebben. Bijvoorbeeld... Je ging stotteren toen je een spreekbeurt had. Je kreeg een blos op je wangen toen je een beurt kreeg. Of de hele klas ging lachen toen je het antwoord op de vraag niet wist.
In deze video vertel ik hoe je snel en effectief van je faalangst af kunt komen. Zonder faalangsttraining! Het is heel eenvoudig en je kunt het zelf leren.

Ik ben Bregtje de Boer en ik help mensen die kampen met geestelijke en/of lichamelijke klachten, snel en effectief te herstellen door lichaam en geest samen te pakken in de therapie.

Die gebeurtenis heeft grote gevolgen voor later:
Ik ga het examen toch wel weer verprutsen.
Oh, als ik maar niet een black-out krijg.
Ik ga die toets nooit halen.

Later klinkt het zo:
Het angstzweet breekt me uit als ik denk aan die presentatie.
En oh, als ik maar niet het woord krijg tijdens die vergadering.
Ik heb gesolliciteerd, maar ik zal wel weer afgewezen worden.

"Hoe kom ik nu van faalangst af". Deze vraag krijg ik echt niet alleen van mensen die faalangst hebben. Maar ook van ouders en leerkrachten. Zij zien natuurlijk hoe faalangst iemands leven kan verwoesten. Als je last hebt van faalangst dan heb je last van nare emoties met de bijbehorende lichamelijke reacties. Dus, als je dat niet zou hebben, deze nare emoties, dan eh...dan zou er dus niets aan de hand zijn. De oplossing is dus om deze nare emoties te neutraliseren. Deleten! Uitgummen! Weg tipp-exen! En dan heb je geen faalangst meer, maar dan heb je gewoon zelfvertrouwen. Het mooie is, deze emoties komen ook niet meer terug.

Een prachtige, eenvoudige en zeer krachtige methode om nare emoties te neutraliseren is Logosynthese. Logosynthese is onbekend in Nederland, maar het werkt als een tierelier. Mijn cliënten zijn erg onder de indruk van de eenvoud en daarin de kracht van deze methode. Werken met deze methode is iedere keer weer een feestje. 
Wil jij nu van je faalangst af, dan hoef je alleen maar contact met me op te nemen en dan leer ik het jou. Ik leer jou nare emoties te neutraliseren, zodat je gewoon weer zelfvertrouwen hebt. Velen gingen jou voor!

Dus geen faalangsttraining. Geen dingen doen waar je eigenlijk bang voor bent om, zoals men dan zegt 'positieve ervaringen op te doen'. Niet oefenen in positief denken, maar stress neutraliseren. Zo eenvoudig is het.
Weet je, emoties vernauwen je denken. Haal je die emoties weg, dan gaan je oogkleppen af en dan ziet de wereld er heel anders uit! Dreigingen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Welk examen zou jij halen als je geen faalangst zou hebben?
Tot ziens hè!