Mensen vragen mij: "Hoe krijg ik nu meer zelfvertrouwen?"
Je twijfelt aan alles van jezelf en dat maakt je diep ongelukkig en boos. Maar wist je dat je juist die boosheid nodig hebt om meer zelfvertrouwen te krijgen?
Dit is de vierde video in de serie van vijf over weinig zelfvertrouwen en onzekerheid. Wil je meer over dit onderwerp weten, kijk dan ook even naar die andere video's.

Je ziet dat anderen helemaal geen last hebben van onzekerheid of misschien maar een beetje en daar lachen ze over. En dat doet iets met je. Het doet zeer, je schaamt je en dat maakt je dus ook boos. En die boosheid, dat is een lastige hè? Je hebt daar slechte ervaringen mee. Je wordt niet serieus genomen. Je bent misschien eens uitgelachen... En dat maakt je eigenlijk nog kwaaier.

Maar voor de zekerheid slik je die boosheid maar in en je wacht tot het overgaat. Of je wordt somber en zo nu en dan KNALT het eruit. Want daar heb je geen controle over. Te...lang...opgepot! En zo word je dus bang voor je eigen woede.

Hoe komt het toch, dat als andere mensen boos worden, iedereen naar hen luistert. Dat komt omdat de boosheid van die mensen richting heeft. En bij jou zitten er allemaal emoties onder en die kun je geen richting geven. Het gaat met jou op de loop en het ziet er ook niet zo krachtig uit. En met een woede-uitbarsting heb je even druk van de ketel, maar je verliest ook belangrijke energie. Die energie heb je nodig! Om grenzen aan te maken. Grenzen aanmaken leer je door nee te zeggen. Doe kleine stapjes. Als je iets niet wilt, dan zeg je een keer nee en je gaat even ervaren wat het met je doet. Begin vandaag nog. En hou vol!

Stap voor stap win je terrein, krijg je meer zelfrespect, krijg je meer zelfvertrouwen.
De volgende video gaat over de lichamelijke oorzaak van weinig zelfvertrouwen en onzekerheid. Want alles heeft met alles te maken. Daarom pak ik lichaam en geest samen in de therapie. Vind je deze video's nu interessant, abonneer je dan op dit kanaal.
Tot de volgende keer!