Worstel jij ook zo met gevoelens van onzekerheid.
En ben jij ook zo jaloers op de mensen die vol zelfvertrouwen door het leven lijken te gaan?
Begrijp je maar niet waarom jij dit niet voor elkaar krijgt? Leer dan te begrijpen waarom het zo lastig is om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Werken tips niet bij jou, om meer zelfvertrouwen te krijgen? Een cliënt van mij verwoordde dat zo: “Ik denk dat ik een hopeloos geval ben”.
Maar groeit nu bij jou ook de overtuiging dat je een hopeloos geval bent? “Hoe is het eigenlijk om een hopeloos geval te zijn?”. Ik vroeg het aan deze cliënt die werkelijk van alles al had geprobeerd om meer zelfvertrouwen te krijgen en van haar onzekerheid af te komen. Ze schoot in de lach, met nog tranen in de ogen en ze zei: “Ja, nou ja….best wel relaxt eigenlijk, want dan hoef ik niets meer te doen”. Iemand anders zei: “Ik wil niks leren, want dan moet ik alles zelf doen”. Zelf doen boezemt blijkbaar angst in.

Je hoeft dus niet te proberen om van de onzekerheid af te komen, want dat werkt niet. Probeer eens in die onzekerheid te kruipen. Onderzoek het eens. En probeer het te begrijpen. Het klinkt misschien raar om ergens naar toe te gaan waar je het liefst van weg wilt, maar als je ’t leert kennen dan kan het je heel veel opleveren. Misschien vind je het raar, vreemd, eng….of weet je niet hoe je ’t aan moet pakken, maar het is echt te moeite waard om het te proberen.

Wat levert het je op om onzeker te zijn en niet op te vallen. Wat is het offer. Hoe lang is dat al zo…..en hoe lang wil je daarmee doorgaan?
Het zijn zomaar wat vragen om jou te helpen een keuze te maken. Als je er voor kiest om onzeker te blijven dan is dat helemaal oké. Maar als je ervoor kiest om te ontwikkelen tot een zelfverzekerd persoon, kijk dan naar mijn volgende video. Dit is de eerste video in een serie van vijf. De link lichaam en geest komt later aan bod, want ik pak lichaam en geest samen in de therapie. Wil je geen video missen, abonneer je dan op dit kanaal.
Tot de volgende keer!