En daar zit je samen met het feit, dat een van jullie tweeën verliefd is op een ander.
Alles in de war. Alles op de kop.

De buitenwereld...die weet het wel. Er moet zo snel mogelijk een oplossing komen. Mensen kunnen niet zo lang verdriet aanzien. En mensen willen weer ook weer door met hun eigen leven. Maar……is dat wel werkelijk wat er gevraagd wordt? Een snelle oplossing……

De vraag is hier: hoe zit het met de ziel van de relatie.

Als er een derde persoon in beeld is, dan zijn er vier opties, met daar ook weer variaties op natuurlijk.
- Het contact met de derde persoon wordt verbroken en jullie pakken samen de draad weer op.
- Jullie gaan uit elkaar en jij of je partner gaat verder met die ander.
- Of jullie gaan alledrie je eigen weg.
-  Optie vier is, dat jullie bij elkaar blijven met de derde persoon op afstand en de tijd zal uitwijzen of jullie relatie stand houdt.

Hoe pak je dat nu aan als je optie vier kiest. Waar begin je en hoe zorg je er nu voor, dat je verstand gaat werken, terwijl het in je emoties zo'n wanorde is.
Waar gaat het nu eigenlijk over. Elke liefdesrelatie bestaat uit drie. De één, de ander en de liefde. Als nu de liefde ontbreekt, dan heb je de één, de ander en een huisdier. Of de één, de ander en een hobby. Of de één, de ander en een vriend of een vriendin. Wat die keuze is, dat is niet zo belangrijk. Wat wel belangrijk is: dat je gaat onderzoeken waar het verlangen over gaat die in die keuze zit. Deze derde factor, het verlangen, dat vertelt iets over de ziel. Zo kom je er achter wat je mist in je relatie en wat je daarin te doen hebt. Als je dat wilt natuurlijk. Spannende is wel, dat je de uitkomst niet weet.

Stel dat je kiest voor de vierde optie. En je wilt zicht krijgen op wat er in de diepte gaande is in jullie relatie. Besef dan dat dingen van vroeger, waar emoties op zitten, altijd meespelen in je relatie. Emoties vernauwen je denken en je blik. Wil je hier nu samen uitkomen, zonder hulp, dan is het wel belangrijk dat je dit allebei goed beseft. Heb je veel meegemaakt, dan is het echt verstandig om deze rommel op te ruimen.

Je geeft jezelf zo de kans om je partner opnieuw te leren kennen. Of misschien nu wel écht te leren kennen. Door samen te praten en te luisteren, niet in de rede te vallen, niet in de verdediging te schieten. Het is erg prettig, als je samen gaat praten, dat je dan gaat wandelen. Dan hoef je elkaar niet steeds aan te kijken. Of je kunt ook gaan koken of tuinieren. Ook is het prettig om iedere keer een nieuwe afspraak te maken. Meestal is het nog handiger om voor iedere dag een vast tijdstip af te spreken. Bijvoorbeeld iedere dag na het avondeten. En in het begin is een half uurtje echt wel genoeg.

Drink geen alcohol voor en tijdens het gesprek, want alcohol heft onmiddellijk de structuur in een gesprek op. Het klinkt heel verleidelijk om 's avonds in de bank te hangen met een glas wijn en het er eens over te hebben. Maar daar gaat het vaak mis. Emties voeren de boventoon en voor je het weet zit je in een oeverloze en heftige discussie, waarvan je de volgende dag niet eens meer weet waar het nu precies over ging.

In een relatie ben je voor 50% verantwoordelijk. Jouw aandeel van wat jij inbrengt. Stel nu dat jij heel graag wilt kijken naar wát en mis is gegaan, wáár het mis is gegaan en hoe het zover heeft kunnen komen. Maar je partner heeft hier helemaal geen zin in. Neem dan zelf het besluit en neem verantwoording voor jouw aandeel. Leer en ontwikkel en stáp uit oude patronen! Ook als één persoon de projecties terugneemt, dan verandert er alles in de relatie.

Ook in de biologie kunnen dingen meespelen waar je geen idee van hebt. Daarom pak ik lichaam en geest samen in de therapie, zodat er niets over het hoofd wordt gezien. En het kan je veel ellende en therapiesessies schelen!
Ik wens je nu veel plezier met de nieuwe kennismaking. En neem de tijd, want waarom zou je 't niet doen. Kom je er niet uit, neem dan even contact met me op.
Tot de volgende keer!