Mijn partner is verliefd op een ander. Wat nu?

Uiteindelijk ben je er achter gekomen waar je al die tijd geen vinger op kon leggen. Waar je nooit aan hebt gedacht. Waar je diep van binnen bang voor was.
Je partner is verliefd op een ander. Wat dat met je doet, is met geen pen te beschrijven.

Deze video gaat over jou, wiens vertrouwde, bekende, veilige wereld uit elkaar is gespat.

Het moment dat je erachter kwam staat in je geheugen gegrift. Je zal de pijn, de schok en het verraad nóóit meer vergeten! Je voelde wel dat er iets gaande was, maar iedere keer als je er naar vroeg, had je partner altijd wel een verklaring. En eigenlijk wilde je ook niet weten...
Maar...er was iets. Die afwezige blik, het ineens weg moeten, niets meer samen willen doen...de stilte...het ongeduld.

En hoe is het verder gegaan? Hoe ben je erachter gekomen? Las je het in de telefoon? Of is het je verteld. Door je partner of iemand die ze samen heeft gezien en jou wilde waarschuwen. In één klap is alles anders. Niets is meer hetzelfde. In een soort van verlamming herhaal je in je brein wat er net allemaal is gebeurd. En je wilt het wel uitschreeuwen...maar je doet het niet.

Je zit in een draaikolk van emoties. Schuld, schaamte, maar ook angst. Voor wat er gaat gebeuren. Je begrijpt het niet. Waar ging het nu fout? Hoe moet het nu verder. Met het huis, met de kinderen... Met vrienden, met familie...
Wat zullen de mensen wel niet zeggen. Je voelt je een loser. Je voelt je een sloofje. En eigenlijk, eigenlijk heb je zoveel vragen, maar die durf je niet te stellen. Je wilt gewoon dat het weer zo wordt als vroeger. En je wilt de derde persoon die tussen jullie staat deleten!

Als je nu niet weet wat je moet. Als alles in de war is. Ga dan gewoon door met de dingen die je altijd deed. Houd die structuur vast. Neem geen beslissingen vanuit emoties, daar krijg je later echt spijt van, ook al is dat nog zo begrijpelijk. En ook al heeft een ander de oplossing niet, ga met iemand praten. Iemand die je vertrouwt. Iemand die goed kan luisteren. Iemand die niet oordeelt.
Het is niet nodig en ook veel te zwaar om hier alleen mee rond te lopen. Je mag steun zoeken in moeilijke tijden. En het helpt ook om wat orde te scheppen in je hoofd als je met iemand praat. Als je jezelf zo hoort, dan weet je ook wat er vanbinnen leeft. Probeer nu heel goed voor jezelf te zorgen. Eet gezond. Ga regelmatig wandelen. Drink weinig alcohol en koffie. Veel water.

Ik pak lichaam en geest samen in de therapie. En zeker nu is dat heel belangrijk.
Kijk ook naar het vervolg van deze serie. Abonneer je op het kanaal, klik op het belletje, dan krijg je een melding als de volgende video verschijnt. Verder hoef je niets te doen.
Tot de volgende keer!