Wat is Logosynthese

WAT IS LOGOSYNTHESE
Logosynthese is een zeer effectieve methode die cliënten zelf kunnen leren. In die eenvoud zit ook de kracht.

Als je ergens last van hebt, dan betekent het dat er emotionele lading op dat thema ligt. Haal je die emotionele lading eraf, dan is het thema neutraal en heb je er veel minder of geen last meer van. Als je deze emotionele ballast van je af kunt werpen, merk je hoe lang je dat met je meegedragen hebt. Mensen slaken soms een zucht van opluchting. Weg ermee!

Van stress/emoties kun je naast psychische, ook lichamelijke klachten krijgen en het vernauwt je denken. Dus als de emotionele lading eraf is voelt dat ontspannen en krijg je helder zicht. Wat eerst een probleem was is verdwenen of je hebt ineens de oplossing te pakken. 

Het zijn overlevingsstrategieën die niet meer werken en daar heb je alleen maar last van. Ook als je beseft dat je oude gedrag niet meer werkt in bepaalde situaties, zit je er alweer in voor je kunt nadenken. Dat is namelijke eigen aan een overlevingsstrategie. Als je in acuut gevaar bent moet je eerst handelen en dan denken.

Overlevingsstrategieën zitten in ons brein. Kunnen we vechten of vluchten in een benarde situatie dan hebben we daar meestal niet zoveel last van. Wel van situaties waarin we geen kant op kunnen en we als het ware bevriezen/verstijven.

Als we willen vechten of vluchten, maar dat niet kunnen, slaan we enorm veel energie op in ons systeem. Het kan geen kant op. We willen weg van deze vastzittende energie, we parkeren het, geven 'het' een plekje. En we blijven ver uit de buurt van die brok ellende, maar dat kost ook weer veel energie. Het lijkt een oplossing. Wat moeten we er anders mee.

Nare zaken een plekje geven. Het zorgt voor veel rommel in ons systeem, stress in ons zenuwstelsel. Wat helpt is de brok vastzittende energie los te maken, in flow te brengen en naar de juiste plek te sturen. 

"Logosynthese voegt letterlijk de daad bij het woord. Verbluffend snel verdwijnen pantsers en façades en tonen mensen hun ware drijfveren! Ik heb goede resultaten gezien van deze therapievorm!"
J.J.M. Jansen, huisarts

Psychosynthese en Logosynthese zijn methoden die naadloos op elkaar aansluiten en elkaar versterken. Steeds meer worden wie je eigenlijk bent. Dat is wat er gebeurt! De resultaten zijn verbluffend. Het leven krijgt zin en je krijgt weer zin in het leven.