Vaak heb je van alles al geprobeerd, maar je zit klem. De oorzaak kan van alles zijn. Je relatie gaat naar een dieptepunt, je voelt je doodongelukkig op je werk, je denkt dat je toch niet slaagt voor het examen. Je voelt je klein en onbegrepen, overweldigd door anderen. Of je kampt met de effecten van zware trauma’s.

Dit is even een greep uit mogelijke thema’s. Het is alsof je het alsmaar met je meedraagt. Soms voel je dat je er weer inschiet, het gebeurt al voor je na kon denken. Een patroon, een overlevingsstrategie, maar je kunt er niks aan doen. Je kunt niet meer helder denken en de boel relativeren. Goede raad werkt niet. Je voelt je vaak alleen maar meer onbegrepen. Dat kan je erg onzeker en ongelukkig maken.

Zo’n overlevingsstrategie heb je ooit aangemaakt en het is als het ware in je vast komen zitten. Het dient echter nu nergens toe, je hebt er alleen heel veel last van. Je moest door met je leven, maar dat wat ooit gebeurd is, heeft wel de regie. Met je verstand valt dit niet op te lossen. Wel met Logosynthese!

Wat in je systeem vastzit is natuurlijk niet een gebeurtenis, maar wel de energie van hoe het toen met je was, de angst, pijn, woede. Als je kunt wegrennen of kunt vechten heb je vaak achteraf geen klachten, maar als je dat niet kunt en verstijft en moet ondergaan, dan kan de energie die je anders gebruikt om te vechten of te vluchten geen kant op en slaat op in je zenuwstelsel.

EEN OVERLEVINGSSTRATEGIE BLIJFT BESTAAN EN DUS DE REGIE HOUDEN

Maar alleen bij de gratie van de emotie die erin verscholen ligt. Haal je de emotie eraf dan is de overlevingsstrategie weg. Het verdwijnt werkelijk als sneeuw voor de zon. Je kunt dan weer helder denken en er soms zelfs om lachen hoe erg het thema ook was. Met Logosynthese zoek je niet naar oplossingen, maar het doet de problemen oplossen.

Logosynthese werkt snel en doeltreffend, vaak al in 10 minuten. Je kunt het zien als het afpellen van overlevingsstrategieën waar jij dan uit tevoorschijn komt. Het voelt opgeruimd, fris, je kunt beter keuzes maken en grenzen aangeven. Je wordt steeds meer wie je eigenlijk bent.

Logosynthese komt uit de energie psychologie en valt lastig uit te leggen, je moet het echt ervaren. Gewoon tegenover mij zittend in de stoel. Het laten inwerken van door mij nauwkeurig gekozen woorden is het hart van de methode. Bedoeld om onbewuste processen als overlevingsstrategieën te neutraliseren. Zonder emotie kan een overlevingsstrategie niet bestaan.

Omdat je het zelf ook leert, kun je nare zaken in de toekomst aanpakken zonder dat emoties je zicht vertroebelen. Dat scheelt heel veel energie.

“Logosynthese voegt letterlijk de daad bij het woord. Verbluffend snel verdwijnen pantsers en façades en tonen mensen hun ware drijfveren! Ik heb goede resultaten gezien van deze therapievorm!”
J.J.M. Jansen, huisarts

De kracht zit in de eenvoud. Logosynthese is een weinig belastende en zeer effectieve methode die je ook zelf kunt leren.