Na omzwervingen in het reguliere en alternatieve circuit kwam ik bij Bregtje terecht. De huisarts schreef antidepressiva voor, maar een collega die een paar keer bij Bregtje was geweest knapte heel erg op en dat wilde ik ook. Ik gaf mezelf nog een laatste kans voordat ik daadwerkelijk medicijnen ging slikken en dat was lastig, want ik voelde me diep ongelukkig. Ik was een robot en kon niet meer voelen. Veel lichamelijke klachten ook en ik sliep erg slecht.
Omdat dit de zoveelste therapeut was waar ik naar toe ging, was ik eerst wel wat aarzelend. Mijn familie stond er niet achter en dat vond ik lastig, maar al snel ging ik de positieve effecten ervaren.
Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Bregtje en voelde me begrepen en gehoord. Meteen in het eerste gesprek liet ze me ervaren hoe het is als je emotionele lading op nare dingen neutraliseert. Er ging een wereld voor me open. Stap voor stap heb ik oude rommel opgeruimd en ik had geen idee dat me dat zo in de weg zat.
Mijn leven is heel erg veranderd. Ik sta stevig, overleg op tijd, durf keuzes te maken en mezelf op nummer één te zetten en dat is heerlijk. Na 52 jaar ben ik gaan leven i.p.v. overleven. Ik kan nu werkelijk een steun zijn voor anderen en dat heb ik altijd zo graag gewild. Ook ben ik weer aan de studie gegaan en zit in werkgroepen. En daarnaast kan ik me goed ontspannen thuis en gebruik ik helemaal geen medicatie. Ook niet de slaaptabletten die ik toch nog lang heb geslikt.